The Pathwest Laboratory building on the QE 2 Hospital site is a multi-storey concrete framed structure with concrete floor slabs comprising five above ground floors, one basement level and one plant room (Level 6).

Finishes included Vitrapanel prefinished compressed fibre cement cladding panels to external walls which are a deep red and black image of blood platelets, repeated seamlessly across the panels; Alpolic cladding system to the soffit, fascia, parapet wall and two entrance features; pre-finished anodised aluminum horizontal and vertical panel sunscreen louvres to North & South elevations and fall arrest an aluminum walkway systems.

Extensive hydraulic, electrical and mechanical works were undertaken during the construction, including the installation of a general laboratory industrial waste pipe & vent system, a reverse osmosis water supply and the installation of sterilisers including integral steam generators and a medical gas system consisting of central bottled CO2 & hydrogen and argon fed from VIE with bottled back-up

State of the art security technology has also been installed, using Iris Scanner Recognition.

Civil works included the installation of concrete bore piling; protection and maintenance of existing trees to be retained; excavation for the basement and tunnel connecting into existing hospital tunnel network; new asphalt road works and alterations to existing roads and paths; relocation and modification of existing irrigation and hydraulic services early works to relocate sewer, fire services and storm water.

Website design & development by Slick Design